Waar Stichting Hartekind voor staat

Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor alle 25.000 hartekinderen in Nederland. Geen onverklaarbare bestedingen van donaties of hoge salarissen voor bestuursleden, maar met duidelijkealles in het werk stellend voor hartekinderen en hun omgeving. Onderzoek is dé manier om in de toekomst de overlevingskans van hartekinderen te vergroten en kwaliteit van leven te verbeteren. Stichting Hartekind  Niet voor niets ligt dit besloten in de kernwaarden van de organisatie: transparantie, integriteit en kwaliteit.

In onderstaande video legt kindercardioloog Irene Kuipers (Amsterdam UMC) aan tafel bij Eva Jinek uit waarom meer onderzoek naar hartafwijkingen van levensbelang is: 

 

Een hartafwijking is doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar.
Het doel is om binnen 10 jaar uit de top 10 te zijn.
Daarvoor is meer onderzoek nodig.


We zijn een kleine organisatie met grote ambities: de overlevingskansen van hartekinderen vergroten en kwaliteit van leven verbeteren. Wij staan dichtbij onze achterban en hebben met veel van hen een persoonlijke relatie opgebouwd. Iedereen die zich actief inzet voor Stichting Hartekind (in tijd of geld) noemen wij Hartestrijders. Onze Hartestrijders zijn overwegend mensen met een hartekind in de eigen omgeving. (Groot)ouders van een hartekind, overige familie, vrienden of volwassen hartekinderen. Collega's van hartekindouders, scholen of verenigingen van (broers/zussen van) hartekinderen. Maar ook mensen zonder hartekind in de eigen omgeving en vele zorgprofessionals dragen de doelen van Stichting Hartekind een warm hart toe. Met elkaar hebben we één gezamenlijk doel: hartekinderen in de toekomst onbezorgd kind laten zijn.

Wat doet Stichting Hartekind voor jou?

 

     Lees meer over onderzoek      Ontdek alle evenementen

 

Hartekind Boek      TikkieRing
 

Wat doet Stichting Hartekind voor hartekinderen?

...

Wat doet Stichting Hartekind met jouw donatie?

Jouw financiele bijdrage wordt besteed aan het realiseren van 1 van de 3 organisatiedoelstellingen. Van iedere gedoneerde euro gaat €    naar de doelstellingen. Om te bepalen welk onderzoek wordt gefinancieerd, vindt er jaarlijks een zogeheten 'onderzoekscall' plaats. Onderzoekers kunnen dan een aanvraag doen voor (een bijdrage in) financiering. Op basis van een aantal vaste criteria wordt bepaald of er een bijdrage aan een onderzoek wordt toegekend. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw donatie altijd op de beste plek terecht komt.

Lees meer over onderzoek