Wist je dat je geld van de Belastingdienst kunt terugkrijgen bij een schenking aan Stichting Hartekind? Dankzij onze ANBI-status is je periodieke schenking jaarlijks fiscaal aftrekbaar, waardoor je zelf netto minder betaalt. Zo kun je méér levensbelangrijk onderzoek naar hartafwijkingen steunen voor hetzelfde geld én zijn je schenkingen voor de komende jaren goed geregeld.


Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van belastingvrij schenken, leg je je gift aan Stichting Hartekind voor minimaal 5 jaar vast in een zogeheten "overeenkomst periodieke schenking". Je bepaalt zelf de hoogte van het vaste bedrag dat je jaarlijks wilt schenken en in hoeveel termijnen je dat wilt betalen via een eigen overboeking of automatische incasso. 

Tip! Door slim om te gaan met dit belastingvoordeel kan je je donatiebedrag zelfs verhogen. De Belastingdienst betaalt in dat geval mee aan jouw gift. Bruto geef je dan meer, maar netto blijf je hetzelfde betalen. Met als groot voordeel dat Stichting Hartekind meer onderzoek kan financieren met jouw gift.


Slim schenken in 3 stappen

1. Download de overeenkomst periodieke schenking en vul deze in. Lees ook de toelichting op het document.
2. Onderteken de overeenkomst en stuur deze per email naar info@hartekind.nl (o.v.v. "Belastingvrij schenken")
    óf per post naar:
    Stichting Hartekind, t.a.v. Directeur bestuurder, Professor W.H. Keesomlaan 12, 1183 DJ Amstelveen
3. Je ontvangt het door Stichting Hartekind ondertekende exemplaar retour.

Overeenkomst periodieke schenking   Toelichting overeenkomst


Bereken je voordeel

Is belastingvrij schenken voor jou interessant? Met de handige tool bereken je snel wat jij terug kunt krijgen van de belasting.

Naar de rekentool