TikkieRing

Tikkies zijn stoere bedels voor kinderen met een hartafwijking. Bij iedere operatie, prik, controle en behandeling ontvangt jouw hartekind een bijbehorende Tikkie. Die worden verzameld aan de TikkieRing en vertellen de weg die jouw hartekind heeft afgelegd. Zo helpt TikkieRing al bijna 15.000 hartekinderen en hun gezinnen!
 

Wat kan TikkieRing voor jou betekenen?

  • Het helpt hartekinderen hun ervaringen in het ziekenhuis te verwerken
  • Het beloont hartekinderen voor hun moed, kracht en doorzettingsvermogen
  • Het maakt het voor hartekinderen makkelijker om te praten over de ervaringen
  • Het maakt de behandelingen zichtbaar en brengt zo meer begrip bij vrienden en familie


Het startpakket
Bij het eerste bezoek aan het kinderhartcentrum ontvangt ieder hartekind het startpakket. Dit bestaat uit de TikkieRing, de eerste Tikkies, de inlogcode voor het online platform TikkieRing.nl en het boek ‘De schatten van Rapatiki’ met daarin een schatkaart en het papieren logboek. Hierin kunnen belevenissen, aantekeningen, foto’s en andere herinneringen worden bijgehouden.  
 

Op TikkieRing.nl kan je online Tikkies verzamelen en een dagboek bijhouden. Je vindt er ook een actieve community van andere TikkieRing gebruikers. Deel er jouw verhaal of lees de ervaringen van anderen. Daarnaast worden er regelmatig evenementen en acties georganiseerd die hartekinderen helpen om onbezorgd kind te laten zijn.

Verken het TikkieRing platform


Van Hartstichting naar Hartekind
Op 1 januari 2021 heeft Stichting Hartekind de TikkieRing overgenomen van de Hartstichting. Stichting Hartekind gelooft dat TikkieRing een prachtig hulpmiddel is om kinderen op een positieve manier te ondersteunen in het behandeltraject. Het is volledig op zijn plaats bij een stichting die zich uitsluitend inzet voor kinderen met een hartafwijking.

Dit belangrijke hulpmiddel wordt mogelijk gemaakt door donaties en giften van particulieren en bedrijven aan Stichting Hartekind. TikkieRing draagt bij aan de doelstelling van de stichting om de kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren. Wil je TikkieRing mede mogelijk maken? Of bijdragen aan één van de andere initiatieven van Stichting Hartekind? Word donateur en strijd mee om hartekinderen in de toekomst onbezorgd kind te laten zijn. Elke bijdrage maakt verschil.

Word donateur


Hartekind Tikkie
De speciale Hartekind Tikkie is ontworpen voor álle kinderen die zich inzetten om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Dat kan bijvoorbeeld door mee te doen aan onze evenementen, maar ook door lege flessen te verzamelen en een emballageactie te starten bij de supermarkt in jouw buurt of door met jouw school in actie te komen. 

Nieuwe OnderzoeksTikkie
Deze Tikkie is voor alle kinderen die meedoen aan wetenschappelijk onderzoek, gefinancierd door Stichting Hartekind. 

 

Dit zeggen andere hartekindouders over het gebruik van TikkieRing:


Informatie voor ziekenhuizen
Ben je een zorgprofessional en reikt jouw ziekenhuis TikkieRing uit? Ontvang dan meer informatie over het werken met TikkieRing en het bestellen van Tikkies.

Meer informatie voor ziekenhuizen
 

Veelvoorkomende vragen

Welke ziekenhuizen werken er op dit moment met de TikkieRing?

a. Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
b. Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)
c. Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht
d. VUmc in Amsterdam
e. Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam
f. Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen 
g. Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag
h. Erasmus MC-Sophia in Rotterdam
i. Maastricht Universitair Medisch Centrum (UMC+)

Ik heb niet alle Tikkies ontvangen. Hoe nu verder?

Reikten de artsen in het ziekenhuis nog geen Tikkies uit toen jouw kind of jij onder behandeling was of mis je een aantal Tikkies? Dan is er een speciale verzameltikkie beschikbaar in de vorm van een boek. Dit boek staat symbool voor alle behandelingen die er al zijn geweest. Vraag naar deze speciale tikkie in het ziekenhuis! 

Mijn kindje is overleden. In hoeverre is daar iets voor beschikbaar?

Wat verschrikkelijk dat jouw hartekindje is komen te overlijden. Special voor overleden hartekindjes is er de Tikkie ster ontwikkeld. Deze Tikkie staat symbool voor alle mooie herinneringen aan jouw lieve kindje en de avonturen die hij of zij heeft meegemaakt. Lees hier meer over de Tikkie Ster.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Nicky Lakeman via TikkieRing@hartekind.nl.